L-Arginina

Arginina

Arginina este elementul esential pentru neutralizarea si eliminarea amoniacului din organism. Amoniacul este o substanta nociva, rezultata in urma procesului de dezintegrare a proteinelor. Impreuna cu Ornitina, Fenilanina si alte substante cu actiune neurologica, Arginina, sau L-arginina este indispensabila pentru sintezarea si elaborarea hormonului de crestere a glandei pituitare. Arginina (L-arginina) este cu atat mai necesara pentru barbati, intrucat lichidul seminal contine 80% din cantitatea totala a acestui aminoacid, iar un deficit al ei poate cauza sterilitate.

Arginina este esentiala formarii si dezvoltarii musculaturii, mai cu seama datorita rolului sau in secretia hormonilor de crestere (unul din elementele fiziologice ce ajuta cresterea musculara). Trebuie sa mentionam ca secretia acestui hormon nu depaseste nivelele fiziologice, fapt pentru care nu trebuie sa ne temem de eventuale dereglari hormonale. In cazul celor care sustin efort fizic intens, dezintegrarea aminoacizilor din muschi va creste, fapt care are ca rezultat un nivel ridicat de amoniac circulatie. Astfel, prin paralizarea oxidarii celulare, se reduce continutul energetic al muschilor functionali, in special al celor din sistemul nervos, fapt ce conduce la performante scazute si regenerare intarziata. Accelerand eliminarea amoniacului, arginina sprijina performanta fizica pe termen scurt si lung.

L-arginina este disponibila sub forma de tablete sau pulbere. Eficienta maxima se obtine atunci cand e luata pe stomacul gol, in doze de 2 g, imediat inainte de culcare.

Flaconul de L-arginina contine 100 de capsule. Fiecare capsula are un continut de 500 mg de arginina pura.

Afla mai multe despre Capsulele cu L-Arginina…

Arginina

Lasă un comentariu